
Reference: pr_feketeribizli
Feketeribizli Pálinka
Ami ruhát egyszer megfogott, azt többé nem ereszti. A belőle készült pálinka hasonló hatást tesz – az emberre… 2014. évben Magyaroszág legjobb pálinkája!
Banner
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt cseresznyepálinka. Fogyasztását különösen vadhúsból készült ételekhez párosítva javasoljuk. Ajánlott felszolgálási hőmérséklet: 16-18°C.
Reference: pr_feketeribizli
Ami ruhát egyszer megfogott, azt többé nem ereszti. A belőle készült pálinka hasonló hatást tesz – az emberre… 2014. évben Magyaroszág legjobb pálinkája!
Reference: pr_kajszi
A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Reference: pr_málna
Különlegesen gazdag ízvilágot rejt e nedű. Elég belőle egy korty, s rögvest meglódul az ember fantáziája: lelki szemeink előtt tarka, gyümölcsérlelő nyarak, rügyeket fakasztó zsenge tavaszok képe libben tova. S miközben a vérvörös szemekből főzött finomságot fogyasztjuk, megbékélhetünk a világgal...
Reference: pr_sütőtök
Igazi különc a hungaricumok között! A magyar furfang példája, amely zöldségből is képes alkoholos nedűt erjeszteni. A termést hámozzuk, apróra vágjuk és daráljuk – ekkor állaga leginkább a gyermekételre hajaz. Pálinkájának íze egyedi, mindentől elüt. Aki belekóstol, soha nem feledi.
Reference: pr_törköly
A duzzadó nyár ereje, a fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek…
Reference: pr_madarberkenye
Látványa alapján kevesen hinnék, pedig igaz; az apró szemű madárberkenyéből is kiváló pálinka főzhető. A narancssárga színű bogyós gyümölcs gyűjtése rengeteg munkát ad az embereknek, de a marcipán ízű és illatú végtermékért megéri a fáradozás. Erre is áll a mondás: bár kicsi, de ütős.
Reference: pr_birs
Emlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba…
Reference: pr_bodza
Alig hihető, de 4 centiliter pálinka elkészítéséhez 1,6 kilogramm bodzagyümölcsöt kell feldolgozni. Ahhoz, hogy e párlat igazi hatása érvényesüljön, a cefrébe több puttony napon szárított virágot is bele kell főzni…
Reference: pr_szamóca
E gyümölcs begyűjtése sok hajlongással jár. Amikor belekortyolunk a belőle készült nedűbe, egy pillanatra gondoljunk azokra, kiknek munkája révén asztalunkra kerülhetett e pompás finomság…
Reference: pr_besztercei
Emlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…
Reference: pr_muskotályos
A duzzadó nyár ereje, fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek
Reference: pr_cserszegi
Szemlélődésre, törődésre késztető növény a szőlő. Tudták ezt már a rómaiak is – nem véletlenül tekintették a béke egyik biztos jelének, ha a földművesek vele kezdtek foglalkozni. Ha lelki megnyugvásra vágyik, e nedűt válassza…
Reference: pr_vadmeggy
Nem kertben érik, gyümölcséért úgy kell fáradtságosan utána járni a hegyeket borító erdőkben. Minél távolabb áll termő fája a lakott településektől, annál finomabb lesz a belőle készült nedű. Pálinkájának íze és illata leginkább nagymamáink befőttjére hajaz: csekélység fanyar, de kívánatos.
Reference: pr_őszibarack
A haspók kerti pelék egyik kedvenc eledele e kiváló termés. A bájos, nagy szemű állatkák leginkább azokat a gyümölcsöket keresik, amelyek már kissé túlértek, s jó édesek. Ha Ön e nedűt választja, rögvest megérti, miért vonzódnak az őszibarackhoz a tenyérnyi ínyencek…
Reference: pr_kökény
Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk.
Reference: pr_irsai
A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka 2018-ban 3 csillagos minősítést ért el a patinás angliai 'Great Taste Awards' megmérettetésen. Ugyanebben az évben Magyarországon is a pálinkakiválóságok közé emelte a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Országos Pálinkabíráló Bizottsága. Kifejezetten üde, édeskés illatú, ízben is könnyed pálinka. Díjak:
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your review cannot be sent
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt cseresznyepálinka. Fogyasztását különösen vadhúsból készült ételekhez párosítva javasoljuk. Ajánlott felszolgálási hőmérséklet: 16-18°C.