
Reference: pr_muskotályos
Muskotályos Törköly Pálinka
A duzzadó nyár ereje, fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek
Banner
Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk.
Reference: pr_muskotályos
A duzzadó nyár ereje, fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek
Reference: pr_bodza
Alig hihető, de 4 centiliter pálinka elkészítéséhez 1,6 kilogramm bodzagyümölcsöt kell feldolgozni. Ahhoz, hogy e párlat igazi hatása érvényesüljön, a cefrébe több puttony napon szárított virágot is bele kell főzni…
Reference: pr_feketeribizli
Ami ruhát egyszer megfogott, azt többé nem ereszti. A belőle készült pálinka hasonló hatást tesz – az emberre… 2014. évben Magyaroszág legjobb pálinkája!
Reference: pr_csipkebogyó
Kiben ne idézne kellemes nyárvégi emlékeket egy fagyos télben a hóból kipirosló csipkebogyóbokor? Aki megkóstolta, soha nem felejti el a dér érlelte termésből készített főzet meghökkentő ízvilágát…
Reference: pr_cserszegi
Szemlélődésre, törődésre késztető növény a szőlő. Tudták ezt már a rómaiak is – nem véletlenül tekintették a béke egyik biztos jelének, ha a földművesek vele kezdtek foglalkozni. Ha lelki megnyugvásra vágyik, e nedűt válassza…
Reference: pr_sütőtök
Igazi különc a hungaricumok között! A magyar furfang példája, amely zöldségből is képes alkoholos nedűt erjeszteni. A termést hámozzuk, apróra vágjuk és daráljuk – ekkor állaga leginkább a gyermekételre hajaz. Pálinkájának íze egyedi, mindentől elüt. Aki belekóstol, soha nem feledi.
Reference: pr_birs
Emlékszik még dédszülei birsalmalekvárjára? Arra az édes, ám mégis kissé fanyar ízre, amely oly sokat jelentett Önnek gyermekkorában? Egy kortynyi, szőrös gyümölcsből készült itóka révén talán visszatalálhat a múltba…
Reference: pr_jonathan
E finomság égetett tölgyfahordóban érik. A füst és az egyesével válogatott almák ízének szerencsés találkozásából az érlelés alatt olyan nedű születik, amely után még a legigényesebb ínyencek is elégedetten csettinthetnek…
Reference: pr_őszibarack
A haspók kerti pelék egyik kedvenc eledele e kiváló termés. A bájos, nagy szemű állatkák leginkább azokat a gyümölcsöket keresik, amelyek már kissé túlértek, s jó édesek. Ha Ön e nedűt választja, rögvest megérti, miért vonzódnak az őszibarackhoz a tenyérnyi ínyencek…
Reference: pr_törköly
A duzzadó nyár ereje, a fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek…
Reference: pr_vadmeggy
Nem kertben érik, gyümölcséért úgy kell fáradtságosan utána járni a hegyeket borító erdőkben. Minél távolabb áll termő fája a lakott településektől, annál finomabb lesz a belőle készült nedű. Pálinkájának íze és illata leginkább nagymamáink befőttjére hajaz: csekélység fanyar, de kívánatos.
Reference: pr_vilmos
A zöld levelek által rejtett, aranylóan vagy pirosasan mosolygó, lágyan telt érett körték örök vágyai a gyermekeknek. Az esztendőről esztendőre nemesedő párlat az ifjúkor ködbe veszett íz-emlékeit varázsolja elénk…
Reference: pr_szomolyai
Hagyományos kisüsti eljárással, kizárólag érett, tiszta gyümölcsből készült, tölgyfahordóban érlelt cseresznyepálinka. Fogyasztását különösen vadhúsból készült ételekhez párosítva javasoljuk. Ajánlott felszolgálási hőmérséklet: 16-18°C.
Reference: pr_irsai
A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka 2018-ban 3 csillagos minősítést ért el a patinás angliai 'Great Taste Awards' megmérettetésen. Ugyanebben az évben Magyarországon is a pálinkakiválóságok közé emelte a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Országos Pálinkabíráló Bizottsága. Kifejezetten üde, édeskés illatú, ízben is könnyed pálinka. Díjak:
Reference: pr_madarberkenye
Látványa alapján kevesen hinnék, pedig igaz; az apró szemű madárberkenyéből is kiváló pálinka főzhető. A narancssárga színű bogyós gyümölcs gyűjtése rengeteg munkát ad az embereknek, de a marcipán ízű és illatú végtermékért megéri a fáradozás. Erre is áll a mondás: bár kicsi, de ütős.
Reference: pr_cigánymeggy
E fanyar ízű, az óvatlan szedők ruháit vörösre festő, s szemre nem sokat mutató apró gyümölcs óriási erőt rejteget magában. A belőle készült elixír valódi íz világa leginkább egy kevés, tenyérben történt melengetés után érvényesül…
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your review cannot be sent
Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk.