Barion Pixel

"Komplex technológiai fejlesztés a Szicsek Pálinkafőzde Kft. beruházásában, a versenyképesség növelése érdekében."

A SZICSEK PÁLINKAFŐZDE Kft. 50 millió forint támogatást nyert el, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül, „Mikro,- kis- és középvállalkozások termelési kapacitásának bővítése” című program keretén belül.A SZICSEK PÁLINKAFÕZDE Kft. pályázati projektet adott be termelési kapacitás növelés érdekében. Ennek keretében 100 hl-es, 950 l-es, 20 hl-es, 30 hl-es, 50hl-es, keverõvel és keverõ nélküli erjesztõ tartályok beszerzését, valamint DOOSAN gyalogkíséretû raklapfelrakó, és DOOSAN gázüzemû villástargonca, valamint egy normál hûtõkamra megvételét és üzembe helyezését célozta meg.

A projekt során elsõ lépésben az erejesztõ tartályok beszerzését indította meg, majd párhuzamosan a 2 raktározást kisegítõ és ahhoz szükséges targonca beszerzése történt meg. Végül, az építési engedély nélkül felépíthetõ normál méretû és funkcióval ellátott hûtõkamra került kiépítésre az infrastrukturális fejlesztés során.

A fejlesztéssel a vállalkozás a Támogatási Szerzõdésben meghatározott befejezési határidõn belül végzett.

A fejlesztés alapvetõen a pálinkafõzde termelési kapacitását növelte az erjesztõ tartályok segítségével, az így létrejött többlettermékek raktározásában nyújt segítséget a 2 db rakodó (targonca, raklapfelrakó). A terméke megfelelõ hûtési igényét pedig a hûtõkamra végzi el.

Ezzel a komplex fejlesztéssel (eszköz/raktározás/infrastruktúra) a vállalkozás árbevétel növekedést és tiszta nyereség növekedést remél. Ezáltal nõ a vállalkozás munkahelyteremtõ és megtartó képessége a hátrányos helyzetû térségben.A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A 50,158 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A beruházásnak köszönhetően a vállalat 49 darab munkahelyet tud megőrizni, és tovább 2 darab új munkahelyet teremt.

A projektről bővebb információt a www.szicsek.hu oldalon olvashatnak.További információ kérhető:
Szicsek János, ügyvezető
Elérhetőség: [email protected]Pályázati információk:

Szicsek Pálinkafőzde Kft.

Pályázat címe: "Komplex technológiai fejlesztés a Szicsek Pálinkafőzde Kft. beruházásában, a versenyképesség növelése érdekében."

Támogatási összeg: 50.158.232,- Ft

Támogatási százalék: 50%

Befejezési dátuma: 2016.12.31

Azonosító: GINOP-1.2.1-15-2015-00770

„Munkahelyi képzések a Szicsek Kft-nél”

A Szicsek Kft. sikeresen pályázott a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz benyújtott „Munkahelyi képzések a Szicsek Kft-nél” című GINOP-6.1.6-17-2018-00679 azonosító számú támogatásra, mellyel 38 341 970 Ft összegű, vissza nem térítendő támogatásra jogosult.

A projekt keretén belül dolgozóink több olyan képzésben vettek részt, mellyel munkahelyi készségeiket és kompetenciáikat javítják. Az így megszerzett bizonyítványokkal és tanúsítványokkal növelik a vállalkozás versenyképességét a piacon.

A támogatás intenzítása: 100%

A Projekt megvalósításának kezdete: 2019.06.01.

A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2020.05.31.

Azonosító: GINOP-6.1.6-17-2018-00679

széchenyi 2020.jpg