- Nincs készleten
Reference: pr_szamóca
Szamóca Pálinka
E gyümölcs begyűjtése sok hajlongással jár. Amikor belekortyolunk a belőle készült nedűbe, egy pillanatra gondoljunk azokra, kiknek munkája révén asztalunkra kerülhetett e pompás finomság…
Banner
Alig hihető, de 4 centiliter pálinka elkészítéséhez 1,6 kilogramm bodzagyümölcsöt kell feldolgozni. Ahhoz, hogy e párlat igazi hatása érvényesüljön, a cefrébe több puttony napon szárított virágot is bele kell főzni…
Reference: pr_szamóca
E gyümölcs begyűjtése sok hajlongással jár. Amikor belekortyolunk a belőle készült nedűbe, egy pillanatra gondoljunk azokra, kiknek munkája révén asztalunkra kerülhetett e pompás finomság…
Reference: pr_kajszi
A fekete-sárga darazsaktól körbedöngött levesedő barackok a magyar Alföld forróságát, a távolban remegő délibábot, Jókai török kori meséit idézik. A belőle készült nemes ital e tarka képek előtt húzza fel a képzelet függönyét…
Reference: pr_cigánymeggy
E fanyar ízű, az óvatlan szedők ruháit vörösre festő, s szemre nem sokat mutató apró gyümölcs óriási erőt rejteget magában. A belőle készült elixír valódi íz világa leginkább egy kevés, tenyérben történt melengetés után érvényesül…
Reference: pr_vilmos
A zöld levelek által rejtett, aranylóan vagy pirosasan mosolygó, lágyan telt érett körték örök vágyai a gyermekeknek. Az esztendőről esztendőre nemesedő párlat az ifjúkor ködbe veszett íz-emlékeit varázsolja elénk…
Reference: pr_feketeribizli
Ami ruhát egyszer megfogott, azt többé nem ereszti. A belőle készült pálinka hasonló hatást tesz – az emberre… 2014. évben Magyaroszág legjobb pálinkája!
Reference: pr_irsai
A Szicsek Prémium Irsai Olivér Szőlőpálinka 2018-ban 3 csillagos minősítést ért el a patinás angliai 'Great Taste Awards' megmérettetésen. Ugyanebben az évben Magyarországon is a pálinkakiválóságok közé emelte a Nemzeti Pálinkakiválóság Program Országos Pálinkabíráló Bizottsága. Kifejezetten üde, édeskés illatú, ízben is könnyed pálinka. Díjak:
Reference: pr_besztercei
Emlékeznek még nagymamáik szilvalekvárjára? Arra a felejthetetlen íz orkánra, ami egy-egy kanál elfogyasztásakor végigsöpört ínyükön? Mielőtt ajkához emelné, szippantson egy mélyet belőle, s meglátja, e vihar visszatér…
Reference: pr_törköly
A duzzadó nyár ereje, a fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek…
Reference: pr_madarberkenye
Látványa alapján kevesen hinnék, pedig igaz; az apró szemű madárberkenyéből is kiváló pálinka főzhető. A narancssárga színű bogyós gyümölcs gyűjtése rengeteg munkát ad az embereknek, de a marcipán ízű és illatú végtermékért megéri a fáradozás. Erre is áll a mondás: bár kicsi, de ütős.
Reference: pr_vadmeggy
Nem kertben érik, gyümölcséért úgy kell fáradtságosan utána járni a hegyeket borító erdőkben. Minél távolabb áll termő fája a lakott településektől, annál finomabb lesz a belőle készült nedű. Pálinkájának íze és illata leginkább nagymamáink befőttjére hajaz: csekélység fanyar, de kívánatos.
Reference: pr_cserszegi
Szemlélődésre, törődésre késztető növény a szőlő. Tudták ezt már a rómaiak is – nem véletlenül tekintették a béke egyik biztos jelének, ha a földművesek vele kezdtek foglalkozni. Ha lelki megnyugvásra vágyik, e nedűt válassza…
Reference: pr_sütőtök
Igazi különc a hungaricumok között! A magyar furfang példája, amely zöldségből is képes alkoholos nedűt erjeszteni. A termést hámozzuk, apróra vágjuk és daráljuk – ekkor állaga leginkább a gyermekételre hajaz. Pálinkájának íze egyedi, mindentől elüt. Aki belekóstol, soha nem feledi.
Reference: pr_jonathan
E finomság égetett tölgyfahordóban érik. A füst és az egyesével válogatott almák ízének szerencsés találkozásából az érlelés alatt olyan nedű születik, amely után még a legigényesebb ínyencek is elégedetten csettinthetnek…
Reference: pr_muskotályos
A duzzadó nyár ereje, fátyolos őszi napok borongása, a prés nyikorgása, a szőlőlé puha csurgása, a teletöltött eperfahordók bendőinek évekig érlelő melege mind-mind sajátja e jóféle nedűnek
Reference: pr_csipkebogyó
Kiben ne idézne kellemes nyárvégi emlékeket egy fagyos télben a hóból kipirosló csipkebogyóbokor? Aki megkóstolta, soha nem felejti el a dér érlelte termésből készített főzet meghökkentő ízvilágát…
Reference: pr_kökény
Íztisztasága, gyümölcsössége kiváló. Könnyű étkek, desszertek kísérő italának ajánljuk.
Your review appreciation cannot be sent
Report comment
Report sent
Your report cannot be sent
Write your review
Review sent
Your review cannot be sent